Vytisknout tuto stránku

Prezident Zeman jmenoval 12 rektorů veřejných vysokých škol

středa, 22. leden 2014 07:00

ct24210

21.1.2014, 18:00, Pořad: Události v regionech

Ivana ŠMELOVÁ, moderátorka

--------------------

Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě jmenoval 12 rektorů veřejných vysokých škol. 7 z nich do funkce nastoupí poprvé, zbylých 5 pokračuje druhým funkčním obdobím. Rektoři jsou jmenovaní na čtyřleté období a svých funkcí se ujmou v únoru.

Tomáš ZIMA, rektor Univerzity Karlovy

--------------------

Naší snahou bude navazovat na vše dobré, co na našich školách bylo vykonáno s rozvíjením moderních trendů ve vzdělávání našich studentů.

Miloš ZEMAN, prezident ČR

--------------------

S úctou a s obdivem jsem ocenil vaši odbornou způsobilost vyjádřenou i publikační činností.

Ivana ŠMELOVÁ, moderátorka

--------------------

Mezi jmenovanými rektory jsou i 4  brněnští. Nejvyšším představitelem Vysokého učení technického v Brně bude současný prorektor pro rozvoj Petr Štěpánek, vystudovaný informatik a stavař chce z brněnského VUT vybudovat mezinárodně uznávanou univerzitu. Mendelovu univerzitu zase od února povede genetik a botanik Ladislav Havel, který dva roky zastával funkci prorektora pro pedagogiku. Chce podporovat hlavně studium těch oborů, po kterých je poptávka na trhu práce. Rektorem Veterinární a farmaceutické univerzity bude následující 4 roky, současný prorektor pro strategii a rozvoj Pavel Suchý, ve škole působí už dvacátým rokem, jeho cíl hlavně podpora výzkumu. A poslední ve čtveřici v čele Janáčkovy akademie múzických umění zůstává dál Ivo Medek, ve škole pracuje 15 let a věnuje se mimo jiné nové vlastní metodě skládání hudby.

Autor: