Vytisknout tuto stránku

Brain Challenge

pondělí, 16. únor 2015 14:51

G Cloud

_screenshot_2015_02_10_16_19_27_188_300Zdarma pro Android (základní verze)

Chystáte se koupit nový telefon a chcete se ujistit, že nepřijdete o žádná data z toho současného? G Cloud patří k nejlepším aplikacím pro zálohování, jaké jsme na platformě Android kdy viděli. Zálohuje nejen obligátní kontakty (pokud je tedy nemáte uložené na Gmailu, což je u Androidu určitě nejlepší řešení), ale také SMS, fotografie a videa, hudbu nebo uživatelská data v aplikacích. A když si ho jednou nainstalujete, další zálohování probíhá zcela automaticky, takže se nemusíte o nic starat. Jediný drobný háček spočívá v tom, že zdarma je k dispozici jen omezený prostor (1 GB) a za jeho rozšíření se podobně jako u Dropboxu či podobných služeb platí. Milovníci iOS mohou využít například podobnou aplikaci SugarSync.

https://play.google.com/store/search?q=g%20cloud&c=apps&hl=cs

Ultimate Guitar Tabs and Chords

Zdarma pro Android/iOS (základní verze), cena cca: 70 Kč

Za starých časů jsme u táboráků hráli na kytaru za pomoci ručně psaných zpěvníků, v digitálním věku je k dispozici tohle. Aplikace, která během pár vteřin najde na internetu text libovolné písně s akordy či tabulaturou a zobrazí ho na displeji (z pochopitelných důvodů se v tomto případě hodí tablety lépe než telefony). Libovolnou skladbu lze uložit do paměti přístroje pro následné off-line použití, až se ocitnete v divočině bez přístupu k internetu. Pokud v zápise narazíte na neznámý akord, můžete si okamžitě nechat zobrazit, jak se drží. A když vám nesedne tónina, lze několika klepnutími na displej píseň transponovat jinam. Nechybí ani jednoduchý metronom.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ultimateguitar.tabs&hl=cs

Brain Challenge

_brain_197_300Pro iOS/Android

Rádi si čas od času procvičíte mozek při nejrůznějších úlohách zaměřených na logiku, matematiku, paměť či soustředění? Aplikace Brain Challenge ve verzi pro iPhone obsahuje přes čtyřicet nejrůznějších typů a obtížností, vesměs jsou ale zábavné a člověk se u nich výborně odpočine (varianta pro Android je o něco chudší). Nejde o vědomostní kvízy, hry nevyžadují žádné zvláštní znalosti, stačí důvtip a občas originální myšlení. Součástí nové verze pro iOS jsou i speciální bonusy zaměřené na zvládání stresu či trénink vizuální paměti.

http://blog.gameloft.com/wp-content/uploads/2012/02/Brain-CHallenge-Screenshot1.png

Autor: