Vytisknout tuto stránku

Mikuláš ztratil plášť... A postrašil malé přírodovědce

pátek, 6. prosinec 2013

Letos už podruhé mohly děti, které baví přírodní vědy, přijít oslavit Mikuláše na Přírodovědeckou fakultu UK na Albertov, kde na ně čekaly netradiční workshopy. Rodiče si zatím vychutnávali nabídku molekulárního baru nebo nakupovali pod stromeček výrobky e-shopu Přírodovědci.cz.

Když se vloni rozhodli organizátoři uspořádat mikulašské setkání malých přírodovědců, nečekali, jak obrovský zájem tato akce vyvolá. Vyhrazené prostory v přízemí nebyly schopny pohltit stále nové a nové příchozí, a tak se letos akce přemístila na chodbu do prvního patra. Novinka byla připravena také pro rodiče – čekat na své potomky mohli u molekulárního baru, kde se míchaly netradiční nápoje. Mimochodem molekulární bar Přírodovědecké fakulty UK zvítězil tento týden v soutěži SCIAP, která už třetím rokem oceňuje nejlepší projekty popularizace vědy.

Pro děti bylo přichystáno několik workshopů, u nichž si mohly namíchat vlastní parfém, nazdobit perníček, nabarvit vánoční ozdobu v podobě zeměkoule, odlít si vlastního trilobita nebo si vyrobit vánoční svícínek z připravených přírodnin.

Nechyběl samozřejmě ani Mikuláš doprovázený andělem a opravdu strašidelným čertem, který podle přání rodičů dětem promlouval do duše nebo jim pochvalou zvedal sebevědomí.

Autor: Lucie Kettnerová
Foto: red.