Vytisknout tuto stránku

Co s mrňousy v létě? Na příměstský tábor přírodovědné školky

sobota, 17. březen 2018

Také si lámete hlavu s tím, kdo se postará o vaše malé zvědavce, až budou mít školky v létě prázdniny? Řešením jsou příměstské tábory, které pro děti ve věku od tří let pořádá Přírodovědná školka Rybička Přírodovědecké fakulty UK.

vedkyne693

Pokud chcete i u těch nejmenších dětí rozvíjet lásku k přírodě, vědě a plně jim rozšiřovat obzory, jsou tábory, které na léto chystá Rybička, to pravé, jak upozorňuje ředitelka mateřské školy Mgr. Petra Černá.

deti346

¨„Na období od 9. července do 3. srpna připravujeme čtyři zážitkově a přírodovědně zaměřené týdny plné legrace, dobrodružství, bádání a her. V týdnu od 9. července budou děti zkoumat, míchat lektvary, barvit, čarovat a hledat drahokamy v Magické kuchyni. Během následujícího týdne, pojmenovaného Neználkova dobrodružství, se děti stanou človíčky z Kvítečkova, aby vynalézaly, experimentovaly, nechaly se společně s Neználkem provést záhadnou laboratoří a zažily mnohá překvapení. V následujícím týdnu je pro děti připravena Cesta na Olymp, kde na jejich pomoc budou čekat olympští vládcové. Poslední týden bude plný živlů. Čekají nás pokusy s vodou, bezpečné experimenty s ohněm, zkoumání života ve vodě i půdě. Děti budou také neustále v kontaktu s našimi školkovými zvířátky,“ popsala Petra Černá letní dobrodružství, která se pro děti chystají.

Jednotlivé táborové turnusy se budou konat vždy od pondělí do pátku od osmi do šestnácti hodin. Vhodné jsou pro děti od tří do sedmi let. Rodiče za týdenní program včetně stravy a pojištění zaplatí 2500 korun. Tábory jsou otevřeny široké veřejnosti, nejen dětem studentů a zaměstnanců Univerzity Karlovy.

Více informací o školce Rybička i detailní popis programu jednotlivých táborů naleznete ZDE. Pokud chcete svého potomka přihlásit na některý z táborů, kontaktujte přímo Petru Černou prostřednictvím Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Autor: Helena Zdráhalová
Foto: Thinkstock, Přírodovědná školka Rybička