Vytisknout tuto stránku

Seniory rozhýbe akce Sportujeme v každém věku

úterý, 19. září 2017

O tom, že sportovat se dá v každém věku, už popáté přesvědčí seniory Fakulta tělesné výchovy a sportu UK ve spolupráci s radnicí Prahy 6. V pondělí 25. září se v areálu fakulty bude konat jednodenní sportovní festival určený široké veřejnosti starší šedesáti let. Zájemci se budou moci zúčastnit netradičního sedmiboje, ve kterém si vyzkoušejí třeba lukostřelbu nebo finskou hru mölkky, na speciálním workshopu se zase zdokonalí v sebeobraně.

cviceni693

FTVS UK a radnice šesté městské části pořádají akci Sportujeme v každém věku pravidelně už pátým rokem. Oslavují tak Mezinárodní den seniorů. Účastníci akce si budou moci vyzkoušet mnoho sportovních aktivit, ale také se setkají s mistryní Evropy v plavání a doktorandkou FTVS UK Simonou Baumrtovou nebo s někdejším stříbrným olympionikem v hodu diskem Imrichem Bugárem.

„Akci pořádáme pro všechny zájemce starší šedesáti let. Soutěžit budou v sedmi disciplínách. Čeká je jízda na koloběžce, finská kolíková hra mölkky, kroket, minigolf, lukostřelba, unicurling, což je halová verze klasického curlingu, a pak ještě jedna skandinávská specialita – ladder golf. Všechny disciplíny budou bodované, na závěr pak oceníme tři nejlepší ženy a muže soutěžního dne,“ představil hlavní program celé akce její organizátor Mgr. Tomáš Brtník z FTVS UK.

Vedle netradičního sedmiboje FTVS UK pro aktivní seniory připravila také řadu workshopů. Naučí se tak třeba správnou techniku populárního nordic walkingu, budou si moci zajít na kurz sebeobrany nebo na zdravotní cvičení a fitjazz.

Loňského ročníku se zúčastnilo na tři sta sportovců. Podobný zájem očekávají organizátoři i letos. Právě kvůli velké popularitě akce vznikla i její jarní varianta, kam letos v květnu spolu se seniory přišla sportovat i jejich vnoučata. Její další pokračování se chystá na příští jaro.

Akce Sportujeme v každém věku je otevřená veřejnosti zdarma. Přihlašovat se na ni je možné až do 22. září.

Autor: Helena Zdráhalová
Foto: Thinkstock