Vytisknout tuto stránku

1. LF UK se dohodla s Léčebnými lázněmi Mariánské Lázně na spolupráci

čtvrtek, 19. listopad 2015

Několik desítek studentů oboru nutriční terapeut a fyzioterapeut na 1. lékařské fakultě UK absolvuje v letošním akademickém roce 2015/2016 praxi v Léčebných lázních Mariánské Lázně. Obě instituce se na tom dohodly s tím, že jejich spolupráce se bude týkat i celoživotního vzdělávání zdravotníků.

fyzioterapie_text

„Zajištění praktické výuky a stáží je důležitou součástí odborné přípravy studentů. V tomto případě jim nabízí to nejlepší, čeho je možné dosáhnout propojením fakulty a úspěšného komerčního subjektu v oblasti lázeňství, s hlubokou tradicí a vynikající úrovní,“ uvedl děkan 1. LF UK prof. MUDr. Aleksi Šedo, DrSc. Podle generálního ředitele Léčebných lázní Ing. Lea Novobilského je 1. lékařská fakulta UK v oboru nutriční terapeut a fyzioterapeut zárukou kvalitního vzdělávání.

Obě instituce se dohodly také na rozvoji spolupráce v oblasti celoživotního vzdělávání zdravotníků. Stranou nezůstane ani vzdělávání nelékařů ve zdravotnických tématech, jako jsou například první pomoc či různé preventivní programy. Pro obě strany je rovněž důležitá spolupráce při edukaci vlastních zaměstnanců a zvýšení úrovně péče o ně.

Autor: red.
Foto: Thinkstock