Vytisknout tuto stránku

Diplomem to nekončí!

pondělí, 13. květen 2013

Informačně-poradenské centrum UK připravilo nový cyklus seminářů a workshopů určený studentům doktorských studijních programů a postdoktorandům na UK. Cyklus je zaměřen na podporu rozvoje kompetencí využitelných při studiu a vědecké i pedagogické práci. Aktivity jsou financovány z rozvojového projektu MŠMT pro rok 2013 a vstup na ně je pro cílovou skupinu zdarma.

První ročník projektu nabídne během roku 2013 přibližně 12 seminářů na témata: informace ve vědě, sociální kompetence, efektivní zvládání pracovní zátěže, projektové a procesní řízení, etika ve vědě a mobilita. Počet účastníků je přizpůsoben tak, aby akce mohly být aspoň částečně interaktivní a účastníci se mohli sami zapojit. Semináře i další aktivity budou vedeny převážně zkušenými univerzitními odborníky.

Další částí projektu je nabídka poradenských aktivit. Během celého roku mohou doktorandi i postdoktorandi využít nabídku individuálního koučinku. Na druhou polovinu roku 2013 jsou naplánována dvě skupinová supervizní setkání pro doktorandy a „post-doc“ pracovníky, kteří mají zároveň pedagogické povinnosti a jsou v této roli začátečníky.

Informačně-poradenské centrum UK v Praze

Autor: IPC
Foto: red.