Vytisknout tuto stránku

Podcast De Facto: Aneta Kapuciánová o práci firemní mluvčí

pondělí, 14. březen 2022 19:00

Aneta Kapuciánová na Fakultě sociálních věd UK vystudovala politologii, v pracovním životě se ale věnuje PR. Je tiskovou mluvčí ve společnosti Seznam.cz, kde zároveň dohlíží na externí i interní komunikaci této velké firmy. Vyprávěla o tom, proč si vybrala zrovna politologii a také o tom, jak se jako mluvčí vypořádává s nelehkými komunikačními situacemi. Poslechněte si celý rozhovor v další epizodě podcastu De Facto, podcastu Fakulty sociálních věd UK. Ochutnávky z celé série přináší i magazín Forum.

DSC 4897

Aneta má magisterský titul z politologie, ale pracuje v PR. Proč si po maturitě nevybrala komunikační studia?

DSC 4896„Já jsem politologii vždycky měla ráda, bavily mě mezinárodní vztahy, teorie demokracie, teorie státních uspořádání, bavily mě volební systémy a dodnes je to můj koníček. Já jsem spíš měla štěstí, že jsem mohla vysokoškolský čas věnovat něčemu, co mě dodnes stále baví,“ říká v rozhovoru o svém studiu na FSV UK.

Ve společnosti Seznam.cz se stará o komunikaci. „My se snažíme být velmi otevření v komunikaci, a to jak vůči zaměstnancům, tak vůči veřejnosti a novinářům. V podstatě všechno, co komunikujeme na zaměstnance, tak komunikujeme s tím, že se to může dostat ven a musím to nějak obhájit,“ vypráví v interview Aneta Kapuciánová.

De Facto je podcast Fakulty sociálních věd UK o skutečném světě vědců a absolventů společenskovědních oborů. Vyučující, výzkumníci a alumni v něm mluví o svém každodenním životě, práci i zkušenostech.

Epizodou provázela Daniela Tollingerová, absolventka FSV UK a redaktorka Českého rozhlasu. Podcast De Facto vychází jednou za čtrnáct dní, přepisy rozhovorů si můžete přečíst i na fakultním blogu.

Autor: Klára Hyláková
Foto: Barbora Součková