Vytisknout tuto stránku

Pražské vysoké školy hledají svého Tigera Woodse. Chystá se golfový souboj

čtvrtek, 9. leden 2014 07:12

Podpořte Univerzitu Karlovu v golfovém turnaji pražských vysokých škol! Ten, kdo by chtěl poměřit své hráčské kvality s ostatními studenty, se může až do 20. května přihlásit na Golfový souboj vysokých škol. Ti nejlepší hráči a hráčky jednotlivých škol se pak utkají ve finále 18. června na hřišti v Hodkovičkách. A kdo golf nehraje, může přijít své alma mater a spolužákům alespoň fandit.

putting

Turnaj je určen stávajícím studentům nebo čerstvým absolventům pražských vysokých škol. Studenti UK, kteří propadli zelenému sportu a chtěli by se golfového souboje zúčastnit, se mohou přihlásit na fakultních katedrách tělesné výchovy nebo prostřednictvím facebookových stránek turnaje. Kvalifikační turnaj pro UK se uskuteční 4. června. Finále pak proběhne 18. června.

„Turnaj bude mít dvě kola. Nejprve se bude konat kvalifikace pro jednotlivé vysoké školy, ve finále se pak proti sobě postaví čtyřčlenné týmy složené vždy ze dvou žen a dvou mužů,“ vysvětlil spoluorganizátor golfového souboje a student Právnické fakulty UK Jan Eisenreich.

Golfového souboje se zúčastní týmy Univerzity Karlovy, České zemědělské univerzity, Českého vysokého učení technického, Vysoké školy chemicko-technologické, Vysoké školy ekonomické a řady dalších soukromých vysokých škol.

Součástí klání bude také volba vysokoškolské golfové miss. Vítězka vybraná z hráček přihlášených na golfový souboj postoupí přímo do finálového kola celorepublikové soutěže Miss Golf.

Diváci si během finálového turnaje budou moci zdarma vyzkoušet golf pod vedením profesionálního trenéra. Organizátoři navíc pro fanoušky chystají řadu soutěží, třeba o nejdelší putt, tedy úder, při němž se míček nevznese do vzduchu.

„Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne na večerní party, která se bude konat 18. června hned po skončení turnaje. Večírek bude otevřený všem hráčům i fanouškům zdarma. Kde se bude konat, zatím ještě zvažujeme. O místě ale budeme včas informovat na Facebooku,“ pozval Jan Eisenreich všechny fanoušky zeleného sportu na den strávený s golfem.

plakat693

Autor: Helena Stinglová
Foto: Jan Eisenreich