Vytisknout tuto stránku

Jízdu na běžkách si na kurzu užili i nevidomí

čtvrtek, 9. leden 2014 07:12

Na přelomu ledna a února uspořádalo Centrum sportovních aktivit zdravotně postižených studentů UK již 8. ročník kurzu běžeckého lyžování pro zrakově postižené. Účastníci se sešli na tradičním místě v Jindřichově v Jizerských horách.

Kurzu se zúčastnili zrakově postižení studenti a absolventi UK a zrakově postižení ze specializovaných pracovišť, se kterými dlouhodobě spolupracujeme: Střední škola Aloyse Klara, Gymnázium pro zrakově postižené v Butovicích a TyfloCentrum Praha. Traséry zajišťovali převážně absolventi speciálních studijních oborů FTVS UK.

Kurz proběhl již tradičně v Jizerských horách v Jindřichově. Jizerské hory jsou totiž svým profilem ideální pro běžecké lyžování. Ubytováni jsme byli na chatě MUHU, která je umístěna v těsné blízkosti běžeckých stop areálu Břízky u Jablonce nad Nisou. Kurzu se zúčastnilo celkem 8 zrakově postižených a 12 trasérů a 6 doprovodů.

Přestože nám letos počasí nepřálo, bylo nadšení z pohybu na běžeckých lyžích u zrakově postižených studentů největší odměnou. Naše poděkování patří také všem trasérům, kteří tuto jedinečnou akci pomohli realizovat.

Autor: PaedDr.Jan Hruša, CSc.
Foto: PaedDr.Jan Hruša, CSc.