Pedagogická fakulta UK letos pojala advent ve znamení charity

pondělí, 15. prosinec 2014

Přinést hračky a knížky pro dětský domov nebo si něco zakoupit na vánočních trzích v přízemí fakulty. Tak mohli a stále ještě mohou pomáhat studenti i zaměstnanci Pedagogické fakulty UK.   

„Tři adventní týdny jsou plné aktivit. Zatímco první týden jsme přivítali mateřskou školku Tip Toes a v druhém týdnu jsme psali vzkazy na nástěnku a zdobili jsme fakultu, ve třetím týdnu se u nás konají adventní trhy a uslyšíme produkci našich studentů kombinovaného studia, kteří působí ve skupině Musica pro Sancta Cecilia,“ přivítala 15. prosince na dalším adventním setkání studenty a zaměstnance fakulty její děkanka doc. Radka Wildová.

U více než 14 dní mohou zájemci odkládat hračky, knížky a další dárkové předměty do speciálně označené krabice. Na konci týdne bude sbírka ukončena a všechny věci poputují do dětských domovů, kde udělají radost novým majitelům. Pomoci neziskovým organizacím lze také ještě v úterý 16. prosince do 15 hodin zakoupením výrobku, který vytvořili klienti chráněných dílen, žáci základních škol nebo studenti katedry francouzského jazyka a literatury PedF UK.

Zároveň si je možné na nástěnce vedle vrátnice přečíst vzkazy fakultě. Ty nejzajímavější by se měly objevit i na plazmové obrazovce ve vestibulu. „Moc děkuji za vzkazy. Myslela jsem si, že budou přáním fakultě, ale jsou to spíše přání pro fakultního Ježíška. Je tady celá řada věcí, které nás jako pedagogy musí zajímat, a je jasné, že potřebujeme neformální platformu, kde studenti mohou sdělit svá přání,“ prohlásila děkanka Wildová.

Autor: Lucie Kettnerová; Petra Köpplová
Foto: red.

Sdílejte článek: