PF 2022! Prozkoumejte s námi okouzlující místa UK

Friday, 31 December 2021

Na operačním sále, v kapli, ale i pod vodou. Tam všude jsme našli zajímavá místa Univerzity Karlovy. Stejně jako před rokem se totiž celá redakce magazínu Forum postarala o přípravu univerzitního nástěnného kalendáře pro nový rok 2022. Jednotlivé redaktorky a redaktoři měli pro čtveřici našich fotografů za úkol vytipovat zajímavá místa napříč součástmi a sedmnácti fakultami UK, tak veliké a různorodé instituce.

kalendar

Díky tomu vznikl pestrý soubor fotografií – šance přiblížit neobvyklá místa Karlovky i těm, kteří je dosud třeba vůbec neznali. Kdo z vás například tušil o jedinečné plavecké laboratoři v areálu Fakulty tělesné výchovy a sportu UK? Anebo jste snad někdy měli možnost nahlédnout do zákulisí nových varhan v Karolinu či navštívit kapli na půdě Evangelické teologické fakulty UK? Ani do kuchyní se nedostane každý; o operačních sálech v plzeňském Biomedicínském centru nemluvě.

Medici na stěně i personál v obřím hrnci

Nechtěli jsme však, aby kalendář UK 2022 byl pouhou přehlídkou prostor, ale aby vznikl i hravější koncept. Kupříkladu hradečtí medici tak pózují na šikmé stěně výukového centra lékařské fakulty, studenti práv si „zahráli“ své party při jízdě páternosterem a studentka Jana Slámová se neváhala znovu a znovu nořit do bazénu pro co nejlepší záběr... Ocenit musíme i varhaníka Jana Kalfuse, jenž se kvůli pěkné fotce nebál vylézt na štafle, přičemž pak z výšin rozhazoval notové zápisy svého oblíbeného Bacha.

Další lidé UK, zástupci gastroprovozů, se „vyřádili“ v modernizované menze Arnošta z Pardubic, kde se posypávali moukou a Jana Korbařová z cateringu klidně vlezla i do obřího (nenahřátého) hrnce. Převážně zahraniční studenti FSV UK pak ještě pro prosincovou fotku v Hollaru radostně zažehávali prskavky.

VS1 6266

Zapalte si je na konci roku 2021 i vy a těšte se s námi na ten příští. Chystáme totiž spoustu novinek, vylepšení – a pokud možno i plno dobrých zpráv. Pevné zdraví a vše nejlepší v roce 2022!

Author: Jiří Novák, Martin Rychlík
Photo: Hynek Glos, Michal Novotný, Martin Pinkas, Vladimír Šigut