O Kapku lepší hokej. Podpořte dobrou věc a šampiony z UK

Monday, 06 February 2023

V sobotu se uskutečnil Den boje proti rakovině a hokejová komunita si jej pravidelně připomíná i charitativním projektem O Kapku lepší hokej. Zapojí se do něj i úřadující šampioni Univerzitní ligy ledního hokeje z týmu UK Hockey Prague v úterním hokejovém derby proti Engineers Prague v pražském Edenu.

hokej01 IMG 9916
Vlevo nahoře obránce Daniel Piskač a trenér Aleš Hybner, pod nimi útočníci David Jindra a David Volf. 

Projekt O Kapku lepší hokej šíří povědomí o nádorových onemocněních, či problematice poruch krvetvorby u dětských pacientů, a pomáhá také finančně. Letos sbírka přispěje na nákup speciálního přístroje Seahorse XF HS Analyzer, který pomůže vědcům zajistit potřebné podmínky pro nové typy léčby. Tváří čtvrtého ročníku akce je sedmnáctiletý hokejista Sebastian Weitz, jenž má za sebou úspěšnou transplantaci kostní dřeně. Do projektu se zapojí reprezentace, týmy Tipsport extraligy, Chance ligy, i Univerzitní ligy ledního hokeje (ULLH).

Univerzitní tým UK Hockey Prague se zapojí potřetí, a to v úterý 7. února od 17 hodin v Edenu při hokejovém derby s týmem Engineers Prague. Hrát se bude se speciálními puky, fanoušci budou moci přispět penězi do kasiček a získat za to oranžovou památeční stužku jako poděkování. Během utkání bude k dispozici mobilní tým registru dárců IKEM, do kterého se můžete zapsat a stát se dárcem kostní dřeně a zachránit život. Po utkání se do registru zapíší i hráči obou klubů.

Přestože nyní studenty vysokých škol zaměstnává zkouškové období, zkuste si najít čas na rozptýlení a podpořte naše hokejisty. Pomůžete dobré věci a ještě uvidíte skvělý hokej špičkových klubů ULLH. Vždyť Engineers jsou druhým nejlepším týmem tabulky a vysoko se drží i omlazený tým UK Hockey Prague.

hokej03 IMG 9931

„Po mistrovské sezóně prošel tým radikálním řezem, starší hráči skončili se studiem, někteří odešli jinam, v létě jsme přijali snad čtrnáct nových kluků,“ vypráví místopředseda UK Hockey Prague Josef Vošahlík. „Máme hodně mladý tým, který bude teprve dozrávat. Zpravidla to bývá tak, že se do toho první dva roky dostávají a v tom třetím už jsou pro ostatní lídry,“ dodává.

Ambicí na obhajobu titulu se však tým z Karlovky rozhodně nevzdává. „To určitě ne, i když to bude těžší než loni, kdy jsme byli od začátku společně s plzeňskými Akademiky velkými favority soutěže, což jsme potvrdili i ve finále. Letos by ale do bojů o Palachův pohár mohli promluvit i Engineers Prague nebo klub z Českých Budějovic,“ upozorňuje Vošahlík.

Author:
Photo: UK Hockey Prague