Podcast Medicína srdcem: Na sociální sítě raději opatrně

Wednesday, 16 February 2022 11:03

VilémFraněk„Kdybych se nevydal cestou marketingu a sociálních sítí, byl bych nejspíš praktikem či sportovním lékařem,“ říká doktor Vilém Franěk, jenž vystudoval Lékařskou fakultou UK v Plzni, ale dnes pracuje v internetové televizi Mall.tv, o čemž hovoří již v sedmnácté epizodě podcastů Medicína srdcem. Ty představují osobnosti spjaté s LFP UK.

„Zjistil jsem, že medicína není jediná cesta, ale nechtěl jsem si to připustit. I tak mi přišlo nepředstavitelné studium všeobecného lékařství nedokončit,“ vzpomíná na plzeňská studia. „Občas myslím na to, zda nelituji, že jsem nešel dělat medicínu. Ale nechci léčit lidi s pocitem, že nejsem dost dobrý sám pro sebe. Nechtěl bych být lékař, který svou práci nedělá rád,“ líčí Franěk.

Vilém Franěk, jenž získal titul MUDr. (na instagramu má jako @vildafranek přes 25 tisíc followerů), aktuálně pracuje pro Mall.tv a věnuje se hlavně marketingu a sociálním sítím. Během studia se mu podařilo rozjet univerzitní hokejovou ligu, založit legendární Bitvu o Plzeň a prostřednictvím toho pracovat i pro slavnou NHL. S Vildou si moderátorka povídala o jeho začátcích na medicíně, vášni k hokeji a cestě k marketingu. Prozradil, jak moc jej ovlivnila kariéra manželky, jakým způsobem si chrání své soukromí a v čem vidí nebezpečí sociálních sítí: „Sociální sítě jsou ještě horší, než si umíme představit, a covid to jasně ukázal.“

Sport, studium i byznys

„Už ve druhém ročníku jsme s dentistou (MDDr.) Filipem Malotou rozjeli na Lékařské fakultě v Plzni univerzitní hokejovou ligu. Jediné, co má za cíl, je ukázat veřejnosti, že můžete při plnohodnotném studiu sportovat, ať už děláte to hokej, fotbal nebo basketbal,“ vypráví též Franěk.

vestudiu.jpgNyní pracuje v online televizi. „Moje práce je především v Mall.tv, kde mám na starosti celkovou komunikaci s byznys přesahem. Také se snažím stále rozvíjet univerzitní hokej a celkově posouvat univerzitní sport,“ doplňuje.

V podcastu odpověděl také na otázky týkající se jednoho z nejúspěšnějších pořadů na Mall.tv, který nese název Mikýřova úžasná pouť internetem. V čem spočívá jeho oblíbenost u diváků a na co má pořad poukázat? To vše a mnohem více se dozvíte v nové epizodě.

Série Medicína srdcem přináší podcasty LFP UK, jejichž vybrané epizody magazín Forum sdílí. Jako hosté jsou zváni lékaři, studenti, pacienti – zkrátka lidé, kteří mají k tématu zdraví co říci. Podcastem provází studentka všeobecného lékařství Terezie Zelenková, jež pořady připravuje. S hosty si každých čtrnáct dní povídá především o jejich osobním životě, zkušenostech a o různých tématech z oblasti lékařství a zdravého životního stylu.  Pořad je šířen na platformách Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasty a dalších.

Author: Tereza Zelenková
Photo: Shutterstock, LFP UK