Přírodovědná školka Rybička otevírá zájmové kroužky i pro nejmenší děti

středa, 1. říjen 2014

Kladný vztah k přírodě a vědomosti o ní, jazykové znalosti i kreativitu lze u dětí rozvíjet už od toho nejnižšího věku. Právě proto přírodovědná školka Rybička při Přírodovědecké fakultě UK otevírá od října řadu odpoledních kroužků určených dětem od tří až do osmi či devíti let.

ruka693

„Dětem od toho nejútlejšího věku chceme nabídnout nejenom zábavu, ale i rozvíjení různých zájmů. Cílem je probouzet a podporovat u nich vztah k přírodě. Zájmové kroužky jsou přístupné nejen dětem, které chodí k nám do školky, ale i dalším. Vycházíme z možností našeho zařízení, proto do kroužků zařadíme aktivity s přírodovědnou tematikou, využijeme naší keramické dílny, zookoutku i blízkosti botanické zahrady Přírodovědecké fakulty UK,“ zdůraznila ředitelka přírodovědné školky Rybička Mgr. Petra Černá.

Vedení školky tak připravilo odpolední kroužek zaměřený na seznamování malých dětí s přírodními vědami a přírodou vůbec. V rámci tohoto kurzu si děti užijí nejen různých vědeckých pokusů, ale naučí se také pečovat o rostliny a starat se o živé tvory ze zookoutku školky. Malý přírodovědec může absolvovat buď celý kroužek, anebo si vybrat, zda ho láká víc chovatelství, nebo vědecké pokusy, a chodit pak jen na část kurzu.

kohout

Vedle toho Rybička otevírá také výtvarný kroužek, kde se děti budou učit zachytit kresbou či vymodelováním z keramické hlíny obyvatele zookoutku nebo třeba květy, jež se právě rozvoněly nedalekou botanickou zahradou.

Rodiče, kteří chtějí u svých dětí rozvíjet už od nejnižšího věku také jazykové znalosti, mohou své potomky přihlásit na odpolední kurz angličtiny. „Tento kurz otevíráme především na základě množících se žádosti rodičů dětí, které k nám do školky chodí. Naše paní lektorka kombinuje výuku angličtiny s dramatickou výchovou, výuka je založená na prožitku. Kurzy otevíráme dva – jeden pro děti ve věku od tří do pěti let, druhý pro předškoláky a prvňáky,“ upozornila Petra Černá.

Přírodovědná školka Rybička vedle svého běžného programu od října otevře také tzv. „odpolední školičku“. Každé pondělí od 13 do 17 hodin si děti předškolního věku zapsané v tomto kurzu mohou užít odpoledne plné her a zábavy zaměřené na přírodovědnou tematiku a rodiče si už nebudou muset lámat hlavu nad tím, kdo jim v té době pohlídá jejich potomka.

Všechny tyto kroužky se otevírají na pražském Albertově se začátkem října a konat se budou až do předposledního lednového týdne. Rodiče na ně mohou hlásit své potomky už nyní. Informace o ceně jednotlivých kurzů, doby, kdy se konají, i všechny další důležité informace se zájemci dozvědí na internetových stránkách přírodovědné školky Rybička.

Autor: Helena Zdráhalová
Foto: red.

Sdílejte článek: