UK hostila mezinárodní konferenci věnovanou vzdělávání k udržitelnosti

čtvrtek, 30. říjen 2014

Na nejnovější poznatky v oblasti vzdělávání pro udržitelný rozvoj v mezinárodním kontextu a specificky pak na kompetence vysokoškolských učitelů v této souvislosti se zaměřila mezinárodní konference Education for Sustainability: Building Capacity in Higher Education. Na akci, která se uskutečnila v historické budově Karolina, vystoupilo šest prominentních řečníků z České republiky i zahraničí, události se zúčastnilo na 120 lidí z více než 30 zemí světa.

konference693

Hlavním organizátorem akce za UK bylo oddělení environmentálního vzdělávání z Centra pro otázky životního prostředí (COŽP), které na přípravách a realizaci konference úzce spolupracovalo s neziskovou organizací Společnost pro trvale udržitelný život (STUŽ) a COPERNICUS Alliance – evropské sítě vysokých škol pro udržitelný rozvoj, do které je v současnosti zapojeno 21 evropských vysokoškolských institucí včetně COŽP UK a která celou akci zaštiťovala.

Finanční či organizační podporu získala konference mimo výše zmíněných institucí také od několika projektů, do kterých je COŽP zapojeno, tj. University Educators for Sustainable Development (UE4SD), který je financován z evropského Lifelong Learning Programme, a dále dvou národních projektů financovaných agenturami GA ČR a TA ČR.

Autor: Centrum pro otázky životního prostředí UK
Foto: Archiv Centra pro otázky životního prostředí UK

Sdílejte článek: