Neseďte doma, užijte si Týden geografie na Přírodovědecké fakultě UK

čtvrtek, 13. listopad 2014

Chcete vědět, co se děje v současné době na Ukrajině, kde se berou bouřky, ve kterých pražských čtvrtích se lidé nejvíc bojí nebo jak se z pohledu demografů proměňuje česká společnost? Potom vyrazte od 18. do 21. listopadu na Přírodovědeckou fakultu UK. V rámci mezinárodní akce Geography Awareness Week budou vědci geografické sekce PřF UK přednášet o těchto i o dalších zajímavých tématech, uskuteční se projekce filmů z výzkumných expedic, komentované prohlídky fakultních výstav a řada dalších aktivit.

kola693

„Cílem mezinárodního Týdne geografie je podpořit povědomí široké veřejnosti o geografii jako o vědě důležité pro společnost a zároveň upozornit na možnosti studia tohoto perspektivního oboru,“ vysvětlil doc. Jakub Langhammer, proděkan pro geografickou sekci Přírodovědecké fakulty UK.

Týden geografie začne v úterý 18. listopadu odpoledne a konat se bude až do pátku. Kromě zajímavých přednášek budou moci návštěvníci od středoškoláků až po dospělé absolvovat také komentované prohlídky několika výstav umístěných na Albertově, jež se věnují různým oblastem geografického výzkumu či demografickým proměnám společnosti.

„V průběhu týdne se prostřídá řada akcí různého typu: od přednášek a výstav, různých workshopů až po všelijaké akčnější aktivity, lidé se tak například dozví, jak využívat GPS nejenom pro geocaching, ale i pro monitorování živočichů nebo si budou moci zajít do demografické věštírny. Na fakultě bude celá řada přístrojů, které si budou moci osahat,“ podotkl proděkan Langhammer. Všechny akce během celého týdne budou přístupné zdarma.

Podrobný program Týdne geografie k nahlédnutí ZDE.

Vzhledem k omezené kapacitě jednotlivých poslucháren, kde se akce budou konat, se prosím na vybraný program přihlaste prostřednictvím tohoto formuláře.

Autor: Helena Zdráhalová
Foto: red.

Sdílejte článek: