Studium v metropoli táhne. Veletrh vysokých škol přilákal stovky zájemců

čtvrtek, 2. únor 2017

Do Karolina, symbolu českého vysokého učení, proudily ve čtvrtek 2. února po celý den stovky lidí. Konal se zde totiž další ročník Veletrhu pražských veřejných vysokých škol. Zájemci o studium v metropoli tak na jednom místě snadno získali informace o všech oborech, které by mohli v příštím akademickém roce v Praze navštěvovat.

Vedle Univerzity Karlovy se v historických prostorách Karolina představily i další pražské veřejné vysoké školy. Zájemce o studium většinou z řad středoškoláků nejvíce zajímalo, co je bude čekat u přijímacího řízení nebo pak na univerzitě. „Často se nás ptali, jaký je rozdíl mezi 1., 2. a 3. lékařskou fakultou Univerzity Karlovy,“ připomněla vedoucí studijního oddělení 2. lékařské fakulty UK Marie Havlová.

Výhodou takových veletrhů je právě to, že se lidé, kteří chtějí na univerzitu, dozvědí všechno na jednom místě a nemusejí obíhat jednotlivé školy zvlášť. Toho také využila dvojice studentek jedné z pražských obchodních akademií. Nikola Merksbauerová a Monika Multrusová by rády po maturitě studovaly ekonomii. Jejich cesta na veletrhu proto vedla k informačním stánkům Fakulty sociálních věd UK i Vysoké školy ekonomické. „Určitě se podíváme i k jiným stánkům,“ podotkly dívky, „třeba nás tady osloví i něco dalšího,“ usmívaly se.

Autor: Helena Zdráhalová
Foto: Luboš Wišniewski

Sdílejte článek: