Video: Expozici o dějinách UK čeká velká přestavba. Těšte se na podzim

čtvrtek, 17. červenec 2014

Když člověk sestoupá po schodech do suterénu bývalého Rotlevova paláce, nad kterým se nyní vypíná budova Karolina, jako by se v čase vrátil do dob zakladatele Univerzity Karlovy, císaře Karla IV. Tyto krásné gotické prostory se na konci letošního roku nastálo otevřou veřejnosti, která se prostřednictvím interaktivní muzejní expozice bude moci toulat historií Univerzity Karlovy, potažmo dějinami českého státu, jež jsou úzce spjaty s vývojem UK.

„V listopadu tohoto roku bude otevřena nová expozice Muzea Univerzity Karlovy. Především bude využito interaktivních prostředků, jejichž prostřednictvím budou představeny dokumenty z historie UK. Také zde budou umístěny nové odlitky bust z triforia zakladatele univerzity Karla IV. a jeho syna Václava IV. Chtěl bych pozvat všechny návštěvníky na otevření této expozice a později také k jejímu zhlédnutí,“ zve všechny zájemce prorektor pro tvůrčí a ediční činnost UK prof. Jan Royt.

Stávající expozici o dějinách nejstarší univerzity ve střední Evropě, umístěnou v gotickém sklepení někdejšího paláce Jana Rotleva, čeká během léta velká přestavba a také setkání s moderními technologiemi. Návštěvníci se tak budou moci těšit na podzimní otevření nové výstavy ovlivněné současnými výstavnickými trendy.

Autor: Helena Zdráhalová
Foto: red.

Sdílejte článek: