Už žádné učení na chodbách. Knihovna PF UK otevřela týmovou studovnu

středa, 12. listopad 2014

Hledáte místo, kde byste si mohli s kolegy v klidu sednout a pracovat na svém projektu? Chcete se učit spolu se svými spolužáky a nerušit při tom okolí? Právě proto knihovna Právnické fakulty UK otevřela na začátku listopadu týmovou studovnu. Využívat ji mohou všichni členové akademické obce UK. Stačí si jen zarezervovat na internetu potřebný termín a vyrazit.

studovna693

Do studovny se vejdou dvě desítky osob, je vybavena wi-fi připojením a tabulí. V příštím roce by měla přibýt ještě prezentační technika. Studovna je v současné době ve zkušebním provozu, nabídka jejích služeb se bude proto postupně doplňovat podle poptávky studentů a akademiků.

„Při různých zahraničních studijních cestách jsme viděli, jak jsou týmové studovny oblíbené. Dnes patří k běžnému standardu vysokoškolských knihoven. My jsme však dlouho nemohli najít volný prostor, kde bychom studovnu vybudovali. Povedlo se to až teď, když se uvolnila jedna místnost, která se dala přímo propojit s veřejnou částí knihovny,“ vysvětlila ředitelka knihovny Právnické fakulty UK PhDr. Jana Mouchová.

Zájemci, kteří by chtěli využít pro svou studijní či vědeckou práci prostor týmové studovny, musejí být zaregistrovaní v knihovně Právnické fakulty UK. Pak už stačí prostřednictvím internetu zarezervovat vybraný termín a vyrazit na fakultu. Studovna je otevřena stejně jako knihovna, tedy od pondělí až do soboty.

Provozní doba knihovny i týmové studovny na Právnické fakultě UK

Pondělí–pátek: 9.00–20.00 hod.

Sobota: 9.00–16.00 hod.

Autor: Helena Zdráhalová
Foto: Archiv knihovny Právnické fakulty UK

Sdílejte článek: