Středoškoláci se mohou hlásit na odborné stáže a letní workshop na FF UK

úterý, 1. srpen 2017

Studenti středních škol a gymnázií se mohou seznámit s univerzitním prostředím a vyzkoušet si život vysokoškolského studenta. Vybrat si mohou buď formu stáže, kdy na vybraném ústavu stráví celkem 24 hodin, nebo třídenní letní kurz. Cílem aktivit je soustavná podpora nadaných středoškolských studentů v jejich odborném směřování.

stazeff

Odbornou stáž 24 hodin s FF UK nabízí polovina ústavů a kateder FF UK: účastníci si budou moci ověřit, že obor, jehož studium zvažují po maturitě, je pro ně ten pravý. V uplynulých ročnících se stážisté pod dohledem odborného školitele zapojili do vědecké činnosti katedry či ústavu, setkali se s významnými osobnostmi oboru, vyzkoušeli si roli vysokoškolského studenta účastí na výuce i samostatnou prací. Šestý ročník stáží se uskuteční v období od 16. 10. 2017 do 5. 1. 2018 (konkrétní časové rozvržení programu stáže záleží na domluvě s odborným školitelem). Přihlášky je možné posílat do 15. září 2017. Účast na stáži je bezplatná.

Třídenní vzdělávací kurz Léto s FF UK letos nabídne přednášky zaměřené na odlišné kultury a národy zemí Evropy, Asie, Afriky a Ameriky. Účastníci se například dozvědí, s jakými božstvy a démony jsou spojeny životy Tibeťanů, jak se vyvíjela kultura mexických Indiánů, jaké deskové hry hráli staří Egypťané nebo jak probíhal historicko-politický vývoj Maďarska ve 20. století. Kurz proběhne ve dnech 29.–31. 8. 2017, hlásit se je možné do naplnění kapacity. Účast na kurzu je zpoplatněna částkou 700 Kč.

Autor: FF UK
Foto: FF UK

Sdílejte článek: