Jak vypadal Hollar den po výbuchu? Podívejte se na fotogalerii

úterý, 7. květen 2013

Budova Hollar Fakulty sociálních věd UK se postupně vzpamatovává z následků mohutného výbuchu plynu, který v pondělí 29. dubna explodoval v domě nedaleko fakulty. Skláři od středy opravují poničená okna a likvidují střepy, jež po výbuchu pokryly většinu prostor. Jak fakulta vypadala den po explozi, zaznamenali studenti z iniciativy Oživme Hollar, kteří ihned nabídli pomoc s úklidem.

„Sklenáři tu jsou od brzkého rána. Slíbili nám, že budou pracovat bez přerušení, dokud všechna okna neopraví,“ popsal čtvrteční stav Hollaru děkan fakulty PhDr. Jakub Končelík, Ph. D.

Sklenáři pracují v budově již od středy. Na likvidaci roztříštěného skla se podílí také specializovaná firma. Fakultě nabízeli pomoc s úklidem i dobrovolníci z řad studentů, kvůli práci s nebezpečnými střepy však museli být na práci povoláni odborníci.

„Nedovolili nám, abychom v budově Hollaru sami uklízeli. Mohli bychom se zranit nějakým střepem. Naše nabídka pomoci i přesto stále platí,“ zdůraznila studentka třetího ročníku žurnalistiky na FSV UK Kateřina Písačková, která je hlavní organizátorkou iniciativy Oživme Hollar. Tu studenti založili ještě před pondělní nehodou s cílem vylepšit stav budovy Hollar tak, aby se v ní lépe pobývalo vyučujícím i studujícím.

Podle děkana postupují opravy v budově velmi dobře. Během čtvrtečního dopoledne už byla zapnuta elektřina, aby bylo možné zjistit stav poškození elektronického vybavení. Během dne budovu přijde zkontrolovat i statik. Kdy se zde obnoví výuka, však stále není jasné.

NEPŘEHLÉDNĚTE

Budova Hollar je kvůli výbuchu plynového potrubí v blízkosti budovy z bezpečnostních důvodů do odvolání uzavřena pro všechny studenty i pracovníky. Výuka je v budově zrušena minimálně do konce tohoto týdne.

Poštu pro FSV UK přijímá podatelna rektorátu Univerzity Karlovy. Musí být viditelně označená nápisem FSV UK.

E-mailová adresa k zasílání aktuálních dotazů pro studenty a zaměstnance: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Termín pro podání přihlášek do doktorského studia se posunuje na 14. května 2013 (přihlášku v SIS je však potřeba uzavřít k 30. dubnu), termín pro podání přihlášek do cizojazyčných programů je prodloužen na 3. května 2013.

Informace pro zaměstnance FSV UK

Schůzka zaměstnanců FSV UK k aktuální situaci v Hollaru a následným krokům proběhne v Opletalově 26 v místnosti č. 314 v pátek od 9.30 hod. Schůzka se primárně týká zaměstnanců děkanátu a IKSŽ s místem pracoviště v Hollaru.

Všechny aktuální informace sledujte na internetových stránkách Univerzity Karlovy nebo na stránkách Fakulty sociálních věd UK.

Autor: Helena Stinglová
Foto: Oživme Hollar

Sdílejte článek: