Na běžky do Chuchle: lyžovat vás naučí studenti FTVS

čtvrtek, 9. leden 2014 07:12

Jen co se teploty zhoupnou dostatečně hluboko pod bod mrazu, na hipodromu ve Velké Chuchli se vedle žokejů budou prohánět také běžkaři. Pro veřejnost se tam zdarma otevře běžecký okruh. Na kurzech vedených studenty Fakulty tělesné výchovy a sportu UK si tam navíc lidé budou moci vylepšit svou lyžařskou techniku.

bezkar693

SkiPark Velká Chuchle se za podpory pražského magistrátu veřejnosti poprvé otevřel loni a lidem se velmi zalíbil. Na kilometrové trati mohli zkusit klasiku i bruslení, na dětském okruhu se zase mohli do sytosti vyřádit jejich potomci. Oproti loňsku by mělo být letos závodiště otevřeno veřejnosti po celý den, tedy i v dopoledních hodinách, kdy byl areál vyhrazen pouze pro trénink koní.

deti350

„Podobně jako minulou zimu i letos povedou v Chuchli naši studenti lyžařskou školu,“ upozornil doc. PhDr. Jiří Suchý, Ph. D., z katedry pedagogiky, psychologie a didaktiky TV a sportu FTVS UK. Docent Suchý se navíc spolupodílel na znovuobnovení tradice pražských pohárů a po sedmdesátileté pauze se letos v březnu na chuchelském okruhu konal běžecký závod pro veřejnost. Další ročník se uskuteční 6. února 2013.

Užít si zimních sportovních radovánek budou moci i lidé, kteří nemají potřebné vybavení. V areálu se totiž otevře půjčovna lyží. Kdy běžecká sezona v Chuchli začne, se však zatím nedá přesně určit. Děla začnou chrlit umělý sníh na okruh až tehdy, kdy bude po více dní teplota minimálně minus 3 stupně Celsia.

chuchle1

chuchle2

Autor: Helena Stinglová
Foto: Doc. PhDr. Jiří Suchý, Ph.D.

Sdílejte článek: