Studentský festival představí JINOnice Jinak. Přijeďte a přesvědčte se

středa, 25. březen 2015 10:39

Chcete se potkat se superhrdiny? Pak v sobotu 28. března vyrazte do areálu UK v pražských Jinonicích na studentský festival. Ten den se totiž představí JINOnice Jinak.

jinonice693

„Festival JINOnice Jinak pořádáme již poněkolikáté. Cílíme především na studenty, jde nám o to, aby se potkávali i během svého volného času. Na akci bychom ale rádi pozvali také obyvatele Jinonic a z okolí, aby viděli, čím se dnes studenti baví a co dělají, a užili si spolu s nimi trochu zábavy. Chtěli bychom takovými akcemi trochu oživit celý jinonický areál,“ zdůraznila jedna z organizátorek festivalu a studentka Fakulty humanitních studií UK Anna Králová.

jidlo2

O tom, že Jinonice budou o víkendu vypadat opravdu trochu jinak, svědčí program festivalu. Kromě oblíbených divadelních vystoupení, kterým bude vévodit Teritoriální tyjátr studentů Fakulty sociálních věd UK, se návštěvníci festivalu mohou těšit i na pravou „undergroundovou“ zábavu, protože za hudebními vystoupeními se budou muset vydat až do jinonických podzemních garáží. A kdo by se chtěl potkat se superhrdiny, kteří tvoří celý leitmotiv studentského festivalu, může se zúčastnit workshopů věnovaných komiksu. Pro společensky angažovanější návštěvníky zase organizátoři připravili panelovou debatu na téma squatting, v níž dojde i na problematiku žižkovské kliniky.

Celý festival se uskuteční od 13 do 21 hodin v areálu Univerzity Karlovy na Praze 5, jen pár kroků od zastávky metra Jinonice. Přístupný je studentům i široké veřejnosti zdarma.

Detailní program festivalu JINOnice Jinak najdete ZDE.

Autor: Helena Zdráhalová
Foto: archiv JINOnice Jinak

Sdílejte článek: