Just

středa, 6. květen 2015 13:30

Když se před třemi roky dali dohromady, stačila jim jako improvizované pódium jenom lavička v parku v jihočeské Kaplici, kde má kapela Just svoje kořeny. Postupně opustili akustiku, zapojili kabely a začali tvořit vlastní autorskou hudbu. Žánrově jim je nejbližší pop-rock, připouštějí však, že o zařazení do jednoho šuplíku jim zase až tak úplně nejde, a rádi si zahrají vše od ploužáku až po rockovou vypalovačku nebo reggae. V současné době kapelu tvoří pětice pánů – kytarista a zpěvák Jan Šátava, který studuje na Právnické fakultě UK, baskytarista Martin Hubený alias Huby, bubeník Stanislav Blecha, kytarista Petr Novotný alias Pjéťo a violoncellista Ondřej Štěpánek – a jedna dáma, zpěvačka Klára Kučerová.

Na svojí první desce teprve pracují, první videoklip ke své „ranní probouzecí“ písničce Krásnej den už však vypustili do světa.

Kdo si Just nestihl poslechnout na začátku května na koncertě studentských kapel na Právnické fakultě UK, může vyrazit do českobudějovického klubu K2, kde budou vystupovat v rámci Budějovického Majálesu 26. května, o měsíc později, 27. června, budou hrát v jihočeském Velešíně ve stodole U Hamerníků. Kapela navíc plánuje podzimní šňůru o dvaceti koncertech se zastávkou v Praze. Termíny vystoupení vyvěsí na svých internetových stránkách na konci letních prázdnin.

Autor:
Foto: archiv kapely Just