Zájemci o studium na UK mohou navštívit veletrh Gaudeamus

čtvrtek, 17. leden 2013 14:38

Všem, kdo chtějí studovat na vysoké škole, je určen letošní, už 20. ročník evropského veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus. Své obory na něm i tentokrát představí Univerzita Karlova. Veletrh proběhne ve dnech 29. a 30. ledna 2013 v areálu pražského Výstaviště v Holešovicích v Křižíkových pavilonech D a E. Pro veřejnost bude otevřeno každý den od 8 do 16 hodin.

abc_1592

Náš prezentační tým v kompletní sestavě ze všech 17 fakult vám kromě aktuálního přehledu studijních příležitostí, informací o přijímacím řízení a podmínkách studia poskytne autentické zkušenosti ze studijního života na naší univerzitě. Na základě prezentace v přednáškovém sále v pavilonu D nebo individuálního rozhovoru s našimi současnými studenty, kteří se vás pokusí inspirovat ke studiu, budete také moci posoudit, jaký obor by pro vás byl šitý na míru.

V rámci doprovodného programu nazvaného Věda pro život, který se snaží studentům přiblížit náplň studia pomocí ukázek vědeckých poznatků aplikovaných v praxi, představí naše univerzita čtyři fakulty. Dozvíte se například, jak pomocí jednoduchých pravidel definovat velmi složité a z estetického hlediska nádherné objekty, takzvané fraktály, jak využít virtuální realitu ve fyzioterapii a ergoterapii, jak změnit měď ve zlato nebo jak kvalitní máte svalovou hmotu. Také jsou pro vás připraveny zábavné soutěže jako třeba „Utkejte se v boji o největší objem plic“.

Začátek akce

29. 1. 2013

Konec akce

30. 1. 2013

Místo konání akce

Výstaviště Praha, Holešovice, pavilony D a E

Druh akce

Veletrh

Cílová skupina

Zájemci o studium na vysoké škole

Rezervace

ne

Webové stránky akce

www.gaudeamus.cz

Autor: Pavlína Dvořáková
Foto: red.