Pocket Physics

úterý, 3. únor 2015 12:08

Pocket Physics

Zdarma pro Android (pro iOS placená alternativa)

_screenshot_20150202110012_300_188Jedinečná aplikace v podstatě pro každého, kdo si alespoň čas od času potřebuje osvěžit fyzikální znalosti. Přehledně a na relativně malé ploše obsáhne minimálně středoškolskou látku, chválí si ji ale i studenti vysokoškolských technických oborů. A základní informace tu jsou k dispozici tak polopaticky, že jim porozumí každý – i jedinec přírodními vědami zasažený jen minimálně. Jediné podmínky jsou, že musíte umět anglicky a mít telefon s Androidem. Majitelům iPhonů a iPadů lze doporučit podobnou aplikaci Tahák do fyziky, která – jak ostatně název napovídá – pochází z české dílny, a cizí jazyky tudíž nevyžaduje. Je však o něco méně obsáhlá (byť běžným laikům bohatě stačí) a není zdarma, za stažení zaplatíte cca 25 Kč.

Pocket Physics

Šifrovací pomůcky Absolutno

_screenshot_20150202110138_188_300

Zdarma pro Android

Máte rádi nejrůznější dobrodružné hry se šiframi, jako jsou Tmou, Bedna, Lhota Trophy a podobně? Nebo dokonce pořádáte dětské tábory, případně vedete turistický nebo skautský oddíl? V tom případě je tahle jednoduchá aplikace opravdu neocenitelná. Najdete tu nejen základní šifrovací systémy (morseovka, semafor, vlajková abeceda apod.), ale i složitější varianty typu různých transpozičních šifer, datumovky apod. Aplikace funguje oběma směry, takže dokáže jak luštit zadané šifry, tak i požadovaným způsobem zašifrovat běžný text.

Šifrovací pomůcky Absolutno

Autoškola – testy

_screenshot_20150202111129_188_300Zdarma pro Android / 75 Kč pro iOS

Nedá se nic dělat, aplikace usnadňují život opravdu hodně – a na téhle se to dobře předvádí. Předchozí generace adeptů řidičského umění se v autoškole učily z nepřehledných a nepohodlných knižních příruček, o interaktivitě tehdy nebylo ani ponětí. Později se začaly objevovat verze pro běžný web, ale pořád to ještě nebylo ono – cestou do školy nebo do práce v tramvaji či metru se znalosti testují přece jen pohodlněji. Můžete volit kompletní testy nebo se soustředit jen na některé oblasti, samozřejmostí jsou otázky pro všechny skupiny motorových vozidel. Pokud vám některé téma dělá problémy, lze filtrovat otázky tak, abyste si procvičovali právě tuhle látku. Jen řídit u zkoušky pak už musíte sami. Verze pro iOS není zdarma, ale na rozdíl od varianty pro Android je k dispozici i off-line.

Autoškola – testy

Autor: Rani Tolimat
Foto: red.