Studentské Dvorky zahájily akademický rok na Pedagogické fakultě UK

pátek, 12. říjen 2018 17:46

Již čtvrtý ročník multižánrové studentské události otvírající akademický rok přivedl ve čtvrtek 12. října do hlavní budovy Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy nejen posluchače prvních ročníků. Pestrý program nabízel umění, nové vědomosti i gastronomické zážitky.

Akce si tradičně bere za cíl seznámit nováčky s Pedagogickou fakultou Univerzity Karlovy a vysokoškolským životem a zároveň ukázat všem, že nejen studiem živ je student. Příchozí si mohli užít koncerty studentských kapel, zhlédnout divadelní představení či výstavu fotografií, navštívit projekci studentských filmů, objevit nové deskové hry (např. čamburínu) nebo se zapojit do divadelních workshopů, vyzkoušet si lekci ve znakové řeči, projít, osahat a očichat neviditelnou výstavu, poměřit svůj postřeh a důvtip ve skládání hlavolamů, nakoupit knihy či módní doplňky atd.

Chodby fakulty byly vyhrazeny stánkům s prezentacemi spřízněných institucí a neziskovek, spolků a studentských odborových rad, fakultní dvorky se zaměřily na gastronomické zážitky. Návštěvníci spokojeně korzovali chodbami všech pater a ochutnávali z pestré nabídky vydařeného kulturního programu nebo si jen tak poklábosili s přáteli. Pedagogická fakulta se opět po roce na jedno dlouhé odpoledne, které se protáhlo téměř až do půlnoci, proměnila na festival plný života.

Letos poprvé se hlavním organizátorem Dvorků stala Veronika Valínová, posluchačka oboru český jazyk a literatura a základy společenských věd, která věří, že se všem, kdo přišli, akce líbila: „Její největší přednost vidím v tom, že si lidé mohli vybrat z opravdu pestré nabídky. Když chtěli poslouchat hudbu, šli na koncert. Pokud je zaujala některá z výstav, přešli na ni.“ Sama si ovšem podle vlastních slov akci moc neužila, stále bylo co zařizovat. Přesto je ráda, že jsou Dvorky od letoška „její“, a těší se za rok zase na Dvorcích na viděnou!

Autor:
Foto: René Volfík

Sdílejte článek: