Akademický senát chce v čele FTVS UK stávající děkanku Evu Kohlíkovou

úterý, 7. listopad 2017

Děkanka Fakulty tělesné výchovy a sportu UK docentka Eva Kohlíková má pro další čtyři roky o pracovní program nejspíš postaráno. Fakultní akademický senát ji na svém zasedání v úterý 8. listopadu zvolil za kandidátku na post děkanky pro další období. Jeho rozhodnutím se nyní bude zabývat rektor UK.

kohlikova693

Docentka Kohlíková vede fakultu od února 2014. Tehdy ve funkci vystřídala docenta Vladimíra Süsse, který se letos rozhodl o vedoucí úřad znovu ucházet. Senát však podpořil stávající vedení.

„Volby se zúčastnilo všech dvacet jedna členek a členů akademického senátu fakulty. Odevzdáno bylo dvacet jedna hlasovacích lístků, z toho osmnáct platných a tři neplatné. Stávající paní děkanka docentka Eva Kohlíková získala třináct hlasů, docent Vladimír Süss pět hlasů,“ informoval redakci iFora předseda fakultního senátu docent Jan Heller.

Návrh senátu nyní postoupí do rukou rektora UK profesora Tomáše Zimy. Jestliže se s ním ztotožní, docentka Kohlíková, která se vedle manažerské práce věnuje fyziologii člověka, vstoupí do svého dalšího funkčního období na začátku příštího roku. Fakultu by pak měla vést až do roku 2022.

Životopis docentky Evy Kohlíkové si přečtěte ZDE, její volební program je k nahlédnutí ZDE.

Autor: Helena Zdráhalová
Foto: red.

Sdílejte článek: